Din app udvikler laver fejl hver dag – her er 10 du kan undgå

Posted on February 26, 2020

Ingen er helt perfekt. Heller ikke en app udvikler. I mine mange år appudviklingsbranchen, har jeg set næsten alle appudviklingsfejl du kunne forestille dig fra første række

Nogle af disse app-udviklingsfejl er mere markante end andre. Uanset om det koster dig tid, penge eller begge dele, kan disse fejl være frustrerende.

Men for dem af jer, der lige er kommet i gang med appudvikling, hvad enten det er som en virksomhed eller kommune eller forening så kan du komme et skridt foran idag.

Jeg er sikker på, at du har overvejet at lære af dem der er lykkedes med app-udvikling før dig. Men du bør også overveje at lære af dem der er mislykkedes før dig 🙂

Ingen har til hensigt at begå en fejl mens de udvikler en app. 99% af de fejl, jeg har set, kunne let have været undgået, hvis udvikleren kendte til dem på forhånd. Det var det, der gav mig ideen til at skrive denne guide.

Inden du starter et nyt app-udviklingsprojekt, skal du gennemgå disse 10 almindelige  og relativt simple. Ved at undgå fejl i appudviklingen, skal du håndtere mindre frustration og øger dine chancer for at skabe en vellykket app. Og ja – du sparer måske også lidt penge

Fejl #1: Du forsømmer at analysere og være grundig

Min egen erfaring med appudvikling har lært mig, at mennesker er utålmodige af natur. De vil dykke ned og begynde at skabe med det samme, uden at tage de rette forebyggende eller undersøgende skridt.

Hvis dette lyder som dig, så er jeg glad for din entusiasme. Det er altid et godt udgangspunkt. Men du er nødt til at bremse lidt op og udøve behørig omhu, før du fortsætter.

Hvis du tager dig tid til at finde den bedste platform og løsning til din appudvikling nu, sparer du måneder eller endda års frustration længere henne af vejen.

Det værktøj, platform, metode og samarbejdespartner du vælger, kan ødelægge eller hjælpe dit projekt, så du må ikke haste dig igennem den beslutning.

Der er så mange forskellige måder at bygge en app på:

• Kode din egen.
• Bruge et appværktøj på egen hånd, uden kodning.
• Ansætte et bureau.
• Hyre en freelancer.

Listen fortsætter og fortsætter. Der er desuden forskellige underafsnit inden for hver mulighed. For eksempel er der små lokale bureauer, store internationale bureauer og alt derimellem.

Du kan ikke tage denne beslutning på ti minutter, mens du surfer på nettet på den lokale kaffebar. Det tager tid at finde den perfekte appudviklingsløsning til dine behov.

Denne proces kan sammenlignes med at købe en bil. Du møder heller ikke bare op til forhandleren en dag med en ide og kører hjem med en bil en time senere. Du læser forbrugertest, kundevurderinger, tager prøvekørsler og kigger rundt ved forskellige forhandlere.

Den samme proces kan anvendes her. Læs kundehistorier og casestudier, inden du vælger en udviklingsvirksomhed. Abonner på deres nyhedsbrev. Anmod om en konsultation. Prøv en demo eller gratis prøveversion. Dette er den eneste måde, du skaber det bedste udgangspunkt for dit projekt.

Hvis vi skal blive ved eksemplet med bilen så vil du måske lave en liste over kriterier som skal være opfyldt. Det kunne være størrelse, antal sæder, brændstoføkonomi osv.

På samme bør du lave liste en række kriterier for dit valg af platform, samarbejdspartner mv. Måske er du ikke selv teknisk anlagt. Så tag udgangspunkt i det forretningsmæssige. Hvilke kriterier skal være opfyldt for at du ser et projekt fungere.

Fejl #2: Dårlig budgetstyring af din app udvikler

At sprænge budgettet er en anden almindelig udviklerfejl, som jeg ser regelmæssigt. Der er et par hovedårsager til, at dette sker:

• Fejlagtigt budgetestimat fra starten.
• Manglende planlægning af alle komponenter i projektet.
• Uventede omkostninger.

Det er vigtigt, at du har en grov idé om, hvor meget din app vil koste fra starten. Du kan bruge værktøjer som en beregner til at hjælpe med at få et nøjagtigt estimat.

Men den indledende udvikling er ikke det eneste, du skal planlægge. Andre faser skal tages i betragtning, når du lægger et budget.

Dit budget skal også have afsat midler til uventede omkostninger, der kan opstå undervejs.
Hvis du beslutter, at du vil tilføje nye funktioner eller foretage ændringer i din oprindelige plan, går dit projekt ikke over budget, hvis det blev indbygget i estimatet.

Det er vigtigt, at du sætter realistiske forventninger for budgettet fra starten. Mange udviklere har et tal i tankerne, som de mener vil være tilstrækkeligt til at skabe en app, baseret på noget de har læst, eller en snak, de havde med en ven. Men der er så mange faktorer der skal tages i betragtning her.

Hvis du følger med i trends inden for appudvikling vil du vide, at teknologien konstant udvikler sig. Funktioner som AI, AR og andre integrationer vil også påvirke dit budget.

De af jer, der er interesseret i at skulle sælge jeres app, skal også have et nøjagtigt budget for at estimere et eventuelt overskud korrekt.

Fejl #3: Du laver ikke en MVP

En anden almindelig fejl mange appudviklere begår, er at dykke direkte ned i det endelige produkt.

En MVP (minimum viable product) hjælper dig med at teste appen og evaluere dens ydeevne og ikke mindst – bevise at den kan opfylde det behov / problem du gerne vil dække eller løse.

I et MVP udviklingsforløb består appen kun af de vigtigste funktioner.

Her er en analogi. Lad os gå tilbage til eksemplet med bilen og forestille os at, at du ville bygge en bil.

Det endelige produkt har en radio, et GPS-system, lædersæder, automatiske vinduer og flot maling. Men en MVP af den bil skal bare have fire hjul, en ramme, rattet og en motor. Så længe bilen gør, hvad den skal, er det et acceptabelt minimum viable product, dvs. det absolut minimum du kan nøjes med at lave for at teste om din ide/forudsætninger holder.

En MVP er ikke et eksperiment for din app. Dette er en anden almindelig app-fejl.

Tilbage til bilanalogien. Du ville ikke bygge en motorcykel eller en helikopter som din MVP, hvis det endelige produkt skulle være en firedørs sedan.

Så hvis du bygger en HR-mobilapp for at forbedre medarbejdernes effektivitet, er en social medie-app ikke en relevant MVP i den sammehæng.

I stedet ville du fokusere på appens kernekomponenter. F.eks. opbygning af individuelle medarbejderes log-in-muligheder og evnen til at sende push-meddelelser. I takt med at udviklingen fortsætter, kan du tilføje funktioner som adgang til lønningsoplysninger og fordele.

Fejl #4: Dårlig UI / UX

Nogle gange går vi så tabt i udviklingen, at vi glemmer, hvordan appen faktisk vil blive brugt. At forsømme brugergrænsefladen til en app er en fejl, der absolut skal undgås.

Et dårligt UI/UX-design er en af de største årsager til, at folk afinstallerer apps.

App udvikler

Folk har bare visse forventninger, når de åbner en app. Se på de mest succesrige og populære apps på markedet i dag. Alle disse apps har enkel navigation, en søgefunktion og hjemmemenuen, der let kan nås fra enhver skærm.

Nogle gange begår udviklere fejlen af at prøve at være for kreative med deres UI, hvilket i sidste ende ødelægger brugeroplevelsen.

Her er en analogi (Igen :-)) Når du besøger en hjemmeside, forventer du, at hovedmenuen skal være øverst på skærmen, ikke? Sådan navigerer du til forskellige sider og finder rundt på siden.
Hvad nu, hvis du gik til en hjemmeside, og hovedmenuen lå i et gitter nederst til højre på din skærm? Teknisk set er det ikke forkert. Folk kan designe en hjemmeside, præcis om de vil. Men brugerne vil blive frustrerede over det design, da det ikke er, hvad de er vant til.

Det samme gør sig gældende for din mobilapp. Der er ingen grund til grundlæggende at genopfinde appen og vinde en præmie for det mest innovative appdesign nogensinde.

Hold dig til hvad der fungerer. Hvis brugeren bliver tvunget til at foretage tre eller fire klik, bare for at vende tilbage til en startskærm eller navigere til en anden skærm i appen, vil de ikke nyde oplevelsen.

Prioriter brugergrænsefladen, ellers får du masser af ulykkelige appbrugere.

Fejl #5: Du undlader at teste ordentligt

Jeg nævnte kort test tidligere, da jeg var omkring MVP’er. Men for at skabe en vellykket mobilapp, skal du tage dine tests alvorligt. Og det er ikke sikkert din app udvikler synes at test er det sjoveste i verden. Og nogle app udvikler vil måske endda mene det slet ikke er deres opgave.

Test er en løbende proces og skal udføres gennem hele udviklingsprocessen. Det vil ikke blot forbedre brugeroplevelsen, men det er den eneste måde at finde frem til eventuelle fejl eller problemer med appen. Og det bedste vil være at få de fleste ryddet af vejen inden du skal have rigtige brugere og kunder på. Vi er alle godt vante idag så halv-færdige apps er bare no-go

Her er en oversigt over de mest almindelige udfordringer der ses i forbindelse med tests af mobile apps over tid.

Test af app udvikling

Test af app udvikling

Som du kan se på grafen, tester langt de fleste udviklere deres apps. Det er ikke længere et stort problem. Men der er stadig mange udfordringer, der lægger hindringer i vejen for en smidig testproces.

Du bør som minimum følge disse guidelines for at bekæmpe nogle af de mest almindelige testfejl og barrierer:

• Definer din testproces og -procedure. (Hvor ofte tester du? Hvem tester? Osv.)
• Hav et dedikeret internt testmiljø og sørg for at du kan distribuere din app i en test-version.
• Brug både interne og outsourcede testeksperter. Du vil bliver overrasket over hvor “blind” man bliver ved selv at være tæt på udviklingsprocessen.
• Få det rigtige værktøj og udstyr til at lette dine test.
• PLANLÆG tid til testning.

Det er vigtigt at bruge interne og eksterne til at teste din app. En udvikler eller et team af udviklere, der arbejder på en app hver dag, vil være partiske. De ved, hvordan appen fungerer, og hvad den skal gøre. En intern tester synes måske ikke, at brugergrænsefladen skal forbedres, hvis de var involveret i designprocessen.
Men en tredjepart, der er neutral og aldrig har set appen før, vil være i stand til at give meget bedre feedback.

Et godt test-forløb kan f.eks. starte med en intern test og så koble eksterne testere på når de værste fejl er ryddet af vejen. De eksterne testere kan godt bestå af “profesionelle” dvs. personer som måske kender til app udvikling og derfor vil kende de “bløde” punkter. Men det er et absolut must at du inddrager potentielle brugere i i testen også.

Fejl #6: Dårlig kommunikation under udviklingen

De fleste af app-fejl kan spores tilbage til dårlig kommunikation under selve udviklingsprocessen.
Mens de fleste er enige om, at effektiv kommunikation i løbet af et projekt er ekstremt vigtigt, mener kun en lille procentdel af mennesker, at deres virksomhed opnår det.

Kommunikation ifb. med app udvikling

Kommunikation ifb. med app udvikling

Dette gælder for ethvert projekt, men risikoen forhøjes når det kommer til noget så vigtigt som udvikling af en mobilapp.
Den eneste måde at undgå denne fejl, er ved at prioritere kommunikation fra starten.

Jeg har været involveret i rigtig mange udviklingsprojekter gennem årene. Hvis jeg har lært én ting, er det, at man aldrig kan få for meget kommunikation. At holde dine partnere, kolleger, udviklingsteam eller enhver anden der er en del af dit projekt opdateret med dine fremskridt eller ideer, kan ikke skade dig.

Måske gentager du noget, der allerede blev sagt. Og hvad så? Det er bedre end at antage, at alle er på samme side, når de i virkeligheden ikke er det.
Hvis du ansætter en udvikler til at udvikle en app til dig, er denne person ikke en tankelæser. Du skal være klar i spyttet når du udtrykker dine forventninger.

For dem af jer, der planlægger at  videresælge apps, kan dine kommunikationsevner være grunden til at du får eller ikke får succes i din.  Utilfredse kunder er dyre og kan endda give dig søvnløse nætter. Det er helt sikkert værd at bruge et par ekstra minutter en gang imellem på at sikre en god kommunikation.

Afhængig af størrelsen på appudviklingsprojektet, kan du have daglige, ugentlige eller månedlige møder med alle involverede. En hurtig statusopdatering fra hvert medlem af teamet er normalt nok til at holde det hele kørende.

Fejl #7: Du eller din app udvikler putter for mange funktioner i din app

Apps i dag er tilsyneladende ubegrænsede. De kan gøre næsten alt hvad du kan forestille dig.

Når det er sagt, betyder det ikke, at din app skal inkludere alle tilgængelige funktioner og komponenter, bare fordi det er muligt. Hold dig til de centrale funktioner i det, din app virkelig har brug for, for at fungere korrekt og opfylde behovet hos din målgruppe.

At tilføje for mange funktioner kan skabe problemer længere henne i processen. Fra et udviklingsmæssigt synspunkt vil det øge dit budget med hver nye funktion, du tilføjer.
At stoppe din app fuld af funktioner kan endda hindre dens ydeevne. Apps med for mange funktioner er mere modtagelige for fejl, bugs og nedbrud.

Desuden vil tilføjelse af funktioner påvirke størrelsen på din app. Undersøgelser viser, at en ud af fire personer vil slette en app på grund af manglende plads. Fylder din app meget kan det være det er den der stikker ud når din bruger løber tør for plads.

Hvorfor sletter brugere din app?

Hvorfor sletter brugere din app?

Dette gør det også til en udfordring at opdatere din app, som vi vil kigge lidt mere på.

Da app-udvikling og teknologi er så fedt, er det fristende at tilføje nye funktioner. Men du skal tænke dig godt om og spørge dig selv, om nye funktioner faktisk er nødvendige. Hvis det ikke tilføjer værdi til appen, skal du lade dem være.

Lad os sige, at du bygger en e-handels-app. Kan du tilføje en lommeregner, lommelygte, kalenderintegration og sociale medier? Ja da. Men hvorfor ville du gøre det?
En e-handels-app er kompleks nok uden en masse unødvendigt fyld. Så hold fokus på funktioner, der er nødvendige for at lette transaktioner i din app.

Fejl #8: Du samarbejder med den forkerte app udvikler

Jeg har set gode app-ideer mislykkes, fordi den forkerte person har udviklet dem. Dette er en dyr fejltagelse, der skal undgås for enhver pris.

Ironisk nok kan en af grundene til, at folk vælger den forkerte app udvikler, være fordi de er prisfølsomme. De forsøger at spare penge ved at vælge den med den billigste pris og glemmer at kigge lidt forbi prisen og se hvad der måske mangler.

Du skal gerne finde et udviklingsteam, der giver dig så lidt eller så meget kontrol under processen, som du vælger. Vil du selv være tæt involveret i at udvikle appen? Vil du have, at din app udvikler blot ringer når han mener den er færdig? Eller er det en helt anden proces du har i tankerne? Du skal finde finde en app udvikler, der kan imødekomme lige præcis dine behov.

Du kan se her hvordan vores proces normalt ville forløbe og måske bruge den som guideline i din dialog med potentielle samarbejdspartnere.

Fejl #9: Din app udvikler er ikke forberedt på opdateringer

Det er en almindelig misforståelse, at udviklingen slutter, når appen lanceres. Det er langt fra tilfældet. I virkeligheden stopper udviklingen aldrig. Ingen app er perfekt, og du bliver nødt til at lave regelmæssige forbedringer.

Cirka 30% af apps opdateres mindst en gang om måneden. Mere end 80% af apps opdateres hvert halve år.

Opdatering af din app

Opdatering af din app

Du skal planlægge disse opdateringer fra starten. Opdateringer vil påvirke dit budget, såvel som din beslutning om at vælge én app udvikler frem for en anden.

Der kræves opdateringer for at forbedre brugeroplevelsen, eliminere fejl og forblive kompatible med den nyeste software på forskellige enheder.

Hvis du har brugt hver øre i dit budget til den første lancering, vil du ikke være i stand til at foretage nogen opdateringer uden at det skal vil opleves som noget “ekstra” og uforudset. Det er derfor vigtige at du i din budgetlægning tager højde for kommende opdateringer.

Hvad og hvor meget skal du så lægge i budgettet? Det er et godt spørgsmål og vil helt afhænge af hvilken app der er tale om.

Der er forskel på om du har udviklet en app til den lokale forening eller til den finansielle sektor. Men en tommelfingerregel kan være at regne med 10-20% af udviklings-prisen eller antallet af udviklingstimer hen over et år.

Fejl #10: Din app udvikler spejler din hjemmeside

De fleste forstår idag vigtigheden af at have en mobil tilstedeværelse. Så der er en god chance for, at du allerede har en mobilvenlig hjemmeside. Så langt så godt!

Når du så hører mobile apps med flere millioner bruger så bliver du måske interesseret i også at udvikle en app til din virksomhed. Men… Gør ikke denne app til en klon af din hjemmeside.

Der er en grund til, at apps klarer sig bedre end hjemmesider. Apps tilbyder funktioner og komponenter, som en simpel hjemmeside ikke kan. At spejle din app efter hjemmesiden ville være spild af dine ressourcer og muligheder.

Plus, brugere har forskellige forventninger til en app, sammenlignet med en hjemmeside. Formålet med appen er at gøre kunderejsen lettere og give forbedret værdi til brugerne.

Hvorfor skal brugerne overhovedet downloade appen, hvis den ikke er anderledes end hjemmesiden?

Din app kan have nogle ligheder med din hjemmeside, såsom farver, tema og branding. Men ud over det, skal appen skabe en helt anden brugeroplevelse og formentlig også dække et helt andet behov, både for brugeren og forretningen.

Konklusion

Som ethvert stort projekt, kan det til tider være frustrerende at udvikle en app.

Fejl i løbet af udviklingen af mobilapps sker for alle, inklusive mig selv.

Men hvis du forstår de mest almindelige udviklingsfejl, kan du undgå dem fuldstændig.

Uanset om du bygger en app på egen hånd, ønsker at ansætte en udvikler kan det spare dig tid, penge, ressourcer og hovedpine i det lange løb, at undgå disse fejl i udviklingsprocessen.

Vil du stadig begå fejl undervejs? Sandsynligvis. Men det vil ikke være noget, der er uoverkommeligt.

Held og lykke med dit projekt! 🙂

 

 


No Replies to "Din app udvikler laver fejl hver dag - her er 10 du kan undgå"